Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.kolo OP mladší žáci SK Ševětín - TJ Dříteň

9. 9. 2014

SK Ševětín - TJ Dříteň     5 : 2 (  1:0 )

Naši střelci :Hegy 3, Natka, Basa

"Ještě že jsme na soustředění pořádně makali", můžou si tento týden říci někteří naši hráči a hráčka. Máme totiž "extra anglický" týden. Neděle, pondělí, středa, sobota. A k tomu ještě dobrovolný trénink v úterý a ve čtvrtek ... . Většina týmu mladších žáků totiž hraje tento rok i soutěž žáků starších. Je to makačka pánové a dámo.

Dnešní utkání s nevyzpytatelným soupeřem mělo potvrdit naši kvalitu. Prozrazuji předem, že potvrdilo. I přes zásahy do naší sestavy v podobě úterního zranění prvního gólmana Stenlyho (zranění prstu při gólmanském zákroku na tréninku), neúčast Seboše a nemoc Kulíka. Do naší brány byl proto povolán brankář přípravky Peťa Hajný. Do pole pak David "Dejv" Petřík. 

Zápas s Dřítní začal jak jinak než naším tlakem. Většinu času na polovině soupeře, ale akce dlouho nevedly ke kýženému cíli. Gólu. Ten se nám sice po chvíli podařilo vstřelit, ale pro ofside nebyl uznán. Soupeř se na naši polovinu dostával většinou po dlouhých výkopech jejich brankáře. Pěkné akce předváděl celý náš tým jak po levé, tak i po pravé straně hřiště. Výkon jsme korunovali první brankou po rohovém kopu asi 10 sekund před koncem poločasu. :-) Rohový kop prodloužil Kosík na zadní tyč a tam doklepla Natka do brány. Lepší gól tzv. "do šatny" jsme si nemohli přát. Tradičně více klidu v přípravě zakončení, větší sebedůvěra a rychlejší reakce na přihrávku by přinesly více branek již v prvním poločase. 

Druhá půle začala, jak první skončila. My měli převahu v poli, soupeř hrozil z brejků středem přes svého nejlepšího hráče. Po rohu rozehraném Natálkou se dokázal hlavou u vzdálenější tyče prosadit krásně Hegy. Parádní branka hlavou, kterých v žákovských zápasech moc nepadá. Vedli jsme tedy 2:0 a měli zápas pevně v rukou. Ale soupeř potvrdil svou kvalitu. Vstřelil celkem rychle po sobě dvě branky po podobvých akcích a bylo tu drama. Jenže naše zkušenost a fyzická připravenost se ukázala jako rozhodující. Netrvalo dlouho a Hegy dokázal náš náskok navýšit po pěkné průnikové přihrávce středem hřiště. Utekl obránci a přesně zakončil. 3:2. Pěkné šance ke skórování měli Dejv a Kosík, ale výborný brankář soupeře je dokázal zlikvidovat. Náš tlak vrcholil při akci kapitána Lukyho a jeho dvou dorážkách, kdy "vyprášil" brankáři rukavice na několik zápasů dopředu. :) Škoda, jeho samostatná akce si gól zasluhovala. No ale co přišlo potom ?!! Jeden z nejzkušenějších našich hráčů Basa, si z místa stopera "vyšlápl" do útoku. Získal odražený míč a obešel 3 hráče soupeře, až se zjevil sám před gólmanem. Ten čekal asi všechno, ale to, že Pepa zvedne hlavu a víc než chladnokrevně pošle placírkou míč podél brankáře k pravé tyči určitě ne. Krásný a chytrý gól pro nás diváky! Pak přidal další svůj gól Hegy a upravil konečný stav na 5 : 2 . Máme HATTRICK !!  ( Před zápasem jsem tipoval v kuloárech 5:1, takže chválíme ... )  Opět se tedy mohl rozléhat Ševětínem vítězný TÝMOVÝ pokřik!!! 

Gratulujeme celému týmu za poctivý a kvalitní výkon ! Výborně zachytal Peťa Hajný v brance! Podržel mužstvo při akcích soupeře a Stenlymu roste konkurence. Výborně Peťo. Jistá obrana Kyri, Basa, Dvořka. Výborní všichni tři. Střed hřiště je Lukyho parketa. Hezký výkon kapitána. Natka a Hegy jsou oporami ve starších, takže tady není co dodat. Super. Jiras a Dejv paráda. Dejv se dokonce dostal i ke střelbě ale tentokrát neskóroval. Nevadí. Jiras dnes odehrál jeden z nejlepších zápasů. Snažil se o střelbu, přesně a rychle dával míč "od nohy". Perfektní výkon. Výborný zápas odehrál i Venca !! V prvním poločase skvěle rozhýbal krátkými přihrávkami s Kyrim pravou stranu hřiště a ve druhém si pak vypracoval i gólovou šanci.. Těžkou přihrávku si parádně zpracoval a nádherně vystřelil. Jen díky zmiňované kvalitě brankáře Dřítně míč neskončil v síti.  Díky za další pěkný zápas s vítězným koncem. Pamatujte, když je na co koukat a hrajete to co umíte, nemůže to skončit špatně. Těžké zápasy na nás ale teprve čekají dámo a pánové ! Makáme a trénujeme na soupeře pořád v plném tempu!

Díky trenéři R.S a K.J

 

Sestava:  Peťa Hajný - Basa, Kyri, Luky, Natka, Dvořka, Hegy, David Petřík, Jiras, Kosík.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář