Jdi na obsah Jdi na menu
 


6.kolo OP st.žáci , Sk Mladé - Sk Ševětín

30. 9. 2012

Po jednozápasové přestávce je tu opět  hodnocení posledního kola OP starších žáků.


Tentokrát jsme jako hosté zajížděli za soupeřem do Mladého, okrajové části Českých Budějovic. V týdnu jsme měli možnost společně absolvovat pouze jeden trénink a to v úterý. Ve čtvrtek byla část hráčů na školním výletě. I tentokrát byla nominace na zápas pro trenéra Rendu celkem složitá. Někdy zasáhne nepříjemně do sestavy nemoc (Óla), někdy bohužel i dříve slíbená účast na jiné akci (Maty). Jen díky tomu, že před zhruba pěti lety založili dva tátové (Renda s Lubošem) fotbalovou připravku a mají dnes na trénincích v mladší kategorii 6 až 8 let často i 15 hráčů a v té starší, kterou si „vychovali“ od školky, je jich pravidelně až 17 !! bylo možno zápas odehrát. ( Takovou účast nemá žádný jiný tým v Ševětíně). A tak k utkání odjeli  všichni schopní nastoupit a jako již v předcházejících zápasech, postavit se staršímu a zkušenějšímu soupeři. Jako by nebylo dost špatných zpráv, v pátek to na trenéry přes webové stránky „zkoušel“ Bezi s problémy s nohou. ( čtěte v komentářích k zápasu v Mladém :-) ). Nakonec právě tento hráč byl jedním z nejdůležitějších a současně i nejlepších v sobotním zápase!! ( Moje předpověď dobré formy se potvrdila … :) ). Všichni jste i tentokrát bojovali se soupeřem jak jen to bylo možné, někdo ( Bezi ) bojoval i se zraněním. Dostali jsme sice 11 gólů po větších či menších chybách, ale  bez chyb prostě většinou fotbal není a právě po chybách padají góly. Jinak by každý zápas skončil 0:0 a to jak sami víte je celkem málokdy. Z každé špatně vyřešené situace je dobré si vzít ponaučení pro příště a snažit se chybu  neopakovat. Fotbal je sport týmový, kde musí platit „Jeden za všechny, všichni za jednoho“. Bojovnost a chuť nechat na hřišti všechno, je základem dobrých výsledků v budoucnosti. Jste dobrá parta a máte chuť se zlepšovat ! Nenechte se odradit výsledky zápasů, Váš čas teprve příjde ... Možná už na jaře někoho ze soupeřů překvapíte.

Naše sestava :

Mája v brance, obrana  Bezi, Kyri, Kosík, Sebík, záloha Róza, Kulík, Luky a v útoku Hegy, Páťa a Naty. V zápase postupně střídali Riči, Stenly, Áďa, Dejvid a Ondra P.
 

Kvalita a úroveň soutěže, do které jste byli pro letošní sezónu přihlášeni, je pro Vás hráče (-ky) velkou fotbalovou školou. Nejen co se týče velikosti hřiště jako takového, kdy stejně staří jako Vy hrají pouze na polovině hrací plochy (Jako naše zápasy na Borku a doma proti D.Bukovsku ), ale především věkový rozdíl většinou čtyř let, je ve sportu jako je žákovský fotbal, velmi zásadní ! Je to jako jezdit závody formule 1 s autobusem  :-)))

To víme jak my trenéři, tak i Vaši rodiče. Pro nás i pro Vás hráče (-ky) jsou v letošním roce důležité hlavně kvalitní tréninky, na kterých jak jste si již mohli všimnout, jsme Tým rozdělili na dvě skupiny. Ta „starší“ je spolu pohromadě delší dobu a tak je o něco málo fotbalově lepší. Ta mladší se často seznamuje s tím, jak je míč někdy neposlušná věcička :-). Občas někoho překvapí nová cvičení, která zdánlivě nemají s fotbalem nic společného. ( „stříhaná“, balancování na PET kách, protahovací cvik „Pobřežní hlídka“ , žonglování s tenisákem a jiné ). Určitě se při trénincích venku budeme věnovat z velké části „práci s míčem“, především zvládnutí co nejlépe prvního dotyku s ním. Ten je totiž na celé fotbalové hře v současnosti to nejdůležitější ! Jistě sledujete zápasy velkých týmů v LM ( Barca, Real, Chelsea, Man.U. nebo „Citizen“) nebo zápasy týmů jako je Španělsko, Itálie či Portugalsko. Všude tam je první dotek s míčem jasně znát. Proto trenéři kladou důraz na cviky na jeden, max. dva doteky. ( Na víc již většinou v dnešním fotbale není čas :-) ). Ale k tomu též patří právě co nejlepší „zvládnutí“ vlastního těla, koordinace pohybu a rychlá reakce. To všechno se s Vámi chceme učit v zimní přípravě a uvidíte časem sami na sobě, že to není ani trochu zbytečné a že to patří ke sportu všeobecně !!

Bonus zpráva  -  Barca vs. Real  dneska večer  2:2  a hádejte kdo dával góly ? Messi  2x, Ronaldo 2x . .... takže i v takovém zápase se staly 4 chyby ! :-)
 


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zápas

Róza,6. 10. 2012 9:21

dorazím rovnou do Mladého

fotbal

trener,5. 10. 2012 20:10

Bezi koukej to rozhejbat je to na tobě. Ola nebude.. nemoc- Maty nebude. Tak to rozhejbej

noha

bezi,5. 10. 2012 19:58

tahá mě noha, ale snad přijdu

Re: noha

petr zeman,5. 10. 2012 20:05

Bezi, Ty musíš !!!!

Když Tě tahá noha, říká se že máš "formu" ...

( Jen jestli jsi v tom Německu nepodepsal nějakej přestup :-) )

přezdívka

adam petricak,5. 10. 2012 16:30

uz jsem si vzpomnel do soupisky týmu dekuji mockrat

Re: přezdívka

petr zeman,5. 10. 2012 19:35

Ahoj Áďo, jasně že Tě tam hned napíšu!
Zatím jsem se nedostal , kvůli samému trénování ( :-)) ) , abych dal pořádně soupisku dohromady od trenéra Rendy. Všechno to pořádně doladíme na "Dokopné", kterou určitě pro Vás hráče trenéři připraví po posledních zápasech na podzim ....

přezdívka

adam petricak,5. 10. 2012 16:27

prosim vás dáte mne do tam kde jsou ostatní hráči s přezdívkama
moje prezdivka je ada
předem mockrat dekuji

fotbal

Trenér,3. 10. 2012 15:24

Sraz na hřišti v sobotu 11-11.15h.